OPBOUW AMSTELVEEN
EXTRA VERDIEPING JAREN '50 WONING

De bewoners van deze geschakelde woning, willen graag een extra verdieping. Zij wensen een opbouw die recht doet aan de architectuur van het blok uit de jaren ’50, waar de woning deel vanuit maakt.
Het blok is rijk aan bijzondere details. Zo zijn daar mooie sierlijke hekwerken, witte elementen die de erker ondersteunen, mooie kozijndetails en subtiele sprongen in het metselwerk. Deze details maken de woningen karaktervol.
De subtiele sprongen in het metselwerk zijn doorgezet in de nieuwe balustrade van de opbouw, waardoor een logische aansluiting ontstaat met het metselwerk van de bestaande gevel. De opbouw zelf is ondergeschikt door deze terug te leggen. Dit wordt nog versterkt door een witte gevel te maken die past bij de witte elementen van de woningen zelf. De breedte van de ramen van de opbouw corresponderen met de ramen op de begane grond.
Met dit ontwerp tonen wij respect voor de bestaande architectuur en proberen we deze zelfs te versterken.

Projectdetails
opdrachtgever: particulier
opgeleverd: zomer 2015
i.s.m. Elisabeth Schaafsma, Puur Bouwen
constructeur: De Ingenieursgroep http://www.deingenieursgroep.nl
aannemer: Randewijk Beter Wonen www.randewijkbeterwonen.nl

               bestaande situatiebestaande situatie   visualisatievisualisatie        in aanbouw juni 2015in aanbouw juni 2015