GASTHUIS WATERGRAAFSMEER, AMSTERDAM
TRANSFORMATIE VAN GARAGE NAAR GASTHUIS

De eigenaren van deze garage zijn naar ons bureau gekomen met de vraag de ruimte te transformeren naar een 2-laags gasthuis. Met twee uitdagingen:
- het idee paste niet binnen het bestemmingsplan, zowel in functie als in afmeting
- de directe buren en gemeente moesten overtuigt worden dat de opbouw hun kwaliteit van hun tuinen niet achteruit zou gaan

In het ontwerp zijn alle zijden zorgvuldig ontwerpen in relatie tot de specifieke omgevingsfactoren. Met een begroeid dak naar de binnentuinen, met baksteen voorgevel aansluitend om het naastgelegen pand en houten dakgevel naar richting de straat.
Zowel de buren, als de gemeente reageerde enthousiast op het plan en kon op goedkeuring rekenen. Het gebouwde gasthuis voegt zich op natuurlijke wijze in de straat. En met behoud van privacy voor de buren, komt er veel daglicht het gasthuis binnen en voelt het, ondanks zijn beperkte afmeting, ruim aan.

opdrachtgever: particulier
constructeur: de Ingenieursgroep, Amsterdam
opgeleverd: 2017

                         garage voor de transformatiegarage voor de transformatie