VILLA BETANIA - GEORGIE

Op een prachtig gelegen ruige, bergachtige locatie te Betania (Georgië) wil een Nederlands echtpaar een villa met zwembad en een vrijstaand gastenhuis laten bouwen.
De villa bestaat uit één bouwlaag die zich over het terrein heen vouwt. De vloer van de villa volgt de niveauverschillen van het terrein, gaat over in een terras, wordt dan zwembad en is uiteindelijk het dak van de villa. Het volume omsluit een intieme binnentuin waar zich ook de entree bevindt.
De manier waarop je naar het landschap kijkt wordt bepaald door de ‘gesloten’ betonnen buitenschil en de ‘open’ glazen binnengevel. Het resultaat van het ontwerp is een villa die zijn omgeving gebruikt ter verrijking van zijn ruimtelijkheid en die de schoonheid van het landschap benadrukt.

i.s.m. Christian Quesada van Beresteyn