BEGANE GRONDWONING - AMSTERDAM
UITBOUW EN INTERNE VERBOUWING

In een dubbele begane grondwoning leven en toch het gevoel hebben te wonen in een smal appartement. Dat was de klacht van het gezin dat met veel plezier in Watergraafsmeer te Amsterdam woont. Onze oplossing hiervoor is een uitbreiding aan de achterzijde die alle ruimtes aan elkaar verbindt als een kloostergang. De totale breedte van zo’n 11 meter van de woning wordt in één keer zichtbaar en de relatie met de tuin wordt versterkt. Om het gevoel van een kloostergang te versterken is gekozen voor een rustige ritmiek van diepe Iroko houten kozijnen.
Tezamen met een slimme herindeling heeft de woning ook de gewenste extra badkamer en een werk-/studeerkamer gekregen. Daarnaast zal de gehele woning hoogwaardig geïsoleerd worden, zodat het wooncomfort enorm zal toenemen.

                    bestaande en nieuwe situatiebestaande en nieuwe situatie   bestaande achtergevelbestaande achtergevel